Zeg Bo, wat doe je nu zoal tijdens je sabbatical? Is de vraag die ik vaak krijg van de mensen om me heen.
Nou, eerlijk gezegd; nog niet zoveel eigenlijk. Oké, ik geef wekelijks yogales aan vrouwen, ik lees veel, ik schrijf en studeer (thuisstudie) dus lekker in mijn eigen tempo. Dit was mijn antwoord tijdens de eerste twee maanden van mijn sabbatical. Nu, 6 maanden later neem ik je graag mee waar ik op dit moment sta, lees je mee….
Jij wil toch helemaal zelfstandig worden, zonder part-time baan en alleen nog maar voor jezelf? Of heb je dat bedacht in een vlaag van verstandsverbijstering, ik bedoel je zit wel op een leeftijd dat je soms ineens, zomaar vanuit het niets wilde ideeën krijgt en allemaal vaak vage plannen gaat maken en…Luister je eigenlijk wel naar mij? Je bent nog maar een maand vrij en je bent nu al afwezig, het lijkt net of het je niet interesseert wat ik je allemaal vertel. Nee, dat is ook zo mompel ik…. Pardon! Ik versta je wel hoor!

Sorry, ik denk eerlijk gezegd dat ik gewoon aan het bijkomen ben van al die jaren aan één stuk door werken. Dertig jaar werken in allerlei verschillende bedrijven, van schoonmaakbaantjes tot leidinggevende functies, voor mezelf beginnen met een zakenpartner, gigantisch op mijn bek gegaan omdat we niet op één lijn zaten, vervolgens in de schuldsanering en vandaar uit weer eindigen in banen met weinig uitdaging. Af en toe een leuk uitstapje gemaakt binnen een bedrijf in verschillende projecten, vooral veel liefde-werk-oud-papier projecten. Je weet wel van die projecten die zogenaamd goed staan op je CV, van die projecten waar je veel energie en tijd insteekt zonder dat je daarvoor betaald wordt.

Uiteindelijk heeft het laatste project mij toch wat opgeleverd! Ik kreeg toen ik weer terug kwam op mijn eigen afdeling tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden een ingeving. Ik keek heel anders tegen mijn werkzaamheden aan en dacht steeds vaker; is dit alles? Ik wil en kan nog zoveel meer, maar waarom doe ik het dan niet? Waarom probeer ik het niet?
Ik wil zo niet nog 18 jaar doorwerken tot aan mijn pensioen (uitgaande van een pensioen leeftijd van 67 jaar) en uiteindelijk zeggen; had ik het maar gedaan! Maar wat wil je dan? Is de logische volgende vraag. Ik wil eigenlijk zelf mijn geld gaan verdienen met alleen maar dingen die ik leuk vind om te doen. Ik wil de vrijheid hebben om te bepalen waar, wanneer en met wie ik werk. Ja, dat willen we allemaal wel, toch?

Dat weet ik maar niet iedereen maakt er werk van, je kan wel van alles willen maar je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Nou dat komt dan mooi uit want ik ben nooit te beroerd geweest om altijd te werken. Maar je komt op een punt in je leven dat je jezelf afvraagt; waar ben ik mee bezig en vind ik dit eigenlijk nog wel zo leuk?
Deze ingeving kwam bij mij ongeveer een half jaar geleden en ik kon toen twee dingen doen; gewoon doorgaan met wat ik deed of F*ck-it en toch die stap wagen die ik al zolang wilde nemen. De stap naar vrijheid! De stap die ik nooit nam want er was altijd wel een maar, de stap die heel veel mensen willen nemen maar die dit waarschijnlijk nooit zullen doen want zij behoren tot die groep die het allemaal wel oké vinden wat zij doen. En begrijp mij niet verkeerd, het is ook oké om het oké te vinden wat jij doet. Maar er is een kleine groep mensen die het verschil wil maken, die het niet oké vinden wat ze doen en daar zelf verandering in willen brengen door gewoon te zeggen F*ck-it, ik doe het gewoon. Laat ik nou net tot die laatste groep behoren, ik weet niet precies wat ik uiteindelijk ga doen maar ik ben nu mijzelf weer aan het ontdekken. Ik leer mijzelf weer te voelen, ik sta weer meer in contact met mijn werkelijke ik. Ik doe momenteel even niet mee aan alle hypes en verplichte nummers omdat dit moet, ik doe het even rustig aan. Ik ben er namelijk volledig van overtuigd dat het goed komt, dat als je de dingen gaat doen die jij leuk vind, vanuit rust, dingen die jij kunt omarmen, vanuit liefde en passie, dat jij je eigen leven dan gaat vormgeven. Ik ga tijdens mijn sabbatical de sfeer proeven en beleven van die kleine groep mensen, die zeggen F*ck-it, ik doe het gewoon😜

Nu, een half jaar verder heb ik mijn eigen website gemaakt, mijn Happy & Healthy Lifestyle Progamma gelanceerd en ik geef yogalessen op een geweldig leuke locatie, vlakbij mijn eigen huis. Er is nu een half jaar voorbij van mijn sabbatical en ik geniet volop van alles wat ik doe, ik heb energie, ben vitaal en in balans.

Hoe ik dit gedaan heb?
Ik leef veel meer vanuit mijn hart en niet meer vanuit mijn hoofd! Ik doe vooral alles zonder de ja-maar-als in te vullen. Nu denk jij natuurlijk, ja-maar-als er een dag komt dat dit niet meer kan? Dan zeg ik F*ck-it, ik heb het toch maar gedaan😉

Bo

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)