Waarom voelen mannen zich vaak gelukkiger dan vrouwen?

Uit recentelijk onderzoek blijkt dat mannen nog steeds gelukkiger zijn dan vrouwen. Dit komt niet alleen maar door het feit dat mannen 9% meer verdienen als vrouwen in dezelfde baan. Belachelijk hè? Nee, oudere mannen die niet meer deelnemen aan het arbeidsproces zijn ook gelukkiger dan hun vrouwelijke leeftijdsgenoten! En aangezien de tijd dat oudere mannen alleen maar een jonger blaadje als partner hadden – gelukkig ver genoeg achter ons ligt – is het de hoogste tijd om eens te duiken in de geheimen van de gelukkige vrouw.

Wat zijn de geheimen van een gelukkige vrouw?

 

  • Richt je vooral op de dingen die goed gaan! Vrouwen die zich vooral richten op de dingen die goed gaan in hun leven voelen zich gelukkiger dan de vrouwen die hun aandacht teveel richten op de dingen die er fout gaan in hun leven.
  • Stop met vergelijken! Gelukkige vrouwen vergelijken zichzelf niet met anderen, er is immers altijd wel iets of iemand die mooier en beter is.
  • Doe vooral de dingen op jouw eigen manier! Gelukkige vrouwen trekken zich niks aan van wat anderen van hun denken. Zij gaan vol vertrouwen door het leven en laten hierbij anderen in hun waarde.
  • Zet jezelf op de eerste plaats! En nee, dit is absoluut niet egoïstisch! Vrouwen die zichzelf op de eerste plaats zetten voelen zich gelukkiger, hierdoor kunnen zij anderen ook weer gelukkiger maken.
  • Geld maakt niet persé gelukkig! Gelukkige vrouwen vinden geld makkelijk maar geld maakt je niet persé gelukkig. Gelukkige vrouwen verbinden geld en materiële zaken niet met geluk.
  • Geven maakt gelukkiger dan alleen maar ontvangen! Vrouwen die geven zijn gelukkiger dan vrouwen die alleen maar ontvangen. gelukkige vrouwen halen meer vreugde uit geven.
  • Dankbaar en tevreden! Vrouwen die dankbaar zijn, ook voor kleine dingen voelen zich vaak gelukkiger. Dit geldt ook voor tevredenheid, vrouwen die tevreden zijn met wat ze hebben maakt hun ook gelukkig.
  • Goede relaties met vrienden en familie! Gelukkige vrouwen vinden dat goede relatie ook bijdragen aan hun geluk.

 

Conclusie

Het is nog steeds een feit dat vrouwen meer zorgende taken op zich nemen dan mannen, vrouwen zijn heel goed in het zorgen voor anderen maar cijferen zichzelf nog te vaak weg. Veel vrouwen vergeten hierdoor goed voor zichzelf te zorgen en dat is echt een prioriteit voor jouw geluk!

Voor mijzelf is gelukkig zijn een manier van leven! Ik ervaar zelf dat als je dankbaar bent, ook voor de kleine dingen in je leven, je daar heel veel geluk uit kunt halen. Aandacht voor het hier en nu draagt ook bij aan mij gelukkig voelen en ook heel belangrijk, denk niet alleen maar positief maar onderneem ook actie!

Geluk is niet alleen de vrijheid om te kiezen, geluk is kiezen!

Dus, blijf niet hangen in positieve gedachten maar kom in actie en take care of yourself!

Wat kies jij?