Kleine stappen, groot effect!

Op de foto sta ik voor het Griffith Observatory in de heuvels van Hollywood. Zomaar een momentje uit mijn fantastische roadtrip door California afgelopen najaar. Wat begon met iets kleins, een gedachte werd al vrij snel wekelijkheid en iets groots.
Dit ging natuurlijk niet van de ene op de andere dag, dit ging met kleine stapjes die mij uiteindelijk bij mijn doel, mijn bestemming brachten.

Als jij iets wilt veranderen of bereiken dan zal je, hoe je het ook wendt of keert, altijd de eerste stap zelf moeten zetten! Maar waarom lukt mij dit niet? hoor ik vaak. Dan stel ik altijd de volgende vraag; Zit jij lekker in je vel? Zowel fysiek als mentaal? Want als jij namelijk lekker in je vel zit, je goed voelt, dan kun je veel meer bereiken. Zorg eerst goed voor jezelf!

Iedere dag een klein stapje.

Ook dit kun je doen door iedere dag een klein stapje te zetten naar de gelukkige, relaxte versie van jezelf. Zie het als een stoomtrein, die met hele kleine stapjes in beweging wordt gezet. Die kleine stapjes zorgen er uiteindelijk voor dat de stoomtrein gaat rijden, over de rails naar zijn bestemming. Voor jou geldt dit principe ook. Als jij begint met iedere dag een klein stapje te zetten naar datgene wat jij zelf graag wilt bereiken of wil veranderen. Dan merk je al heel snel dat je door het nemen van deze kleine stapjes, je steeds dichterbij je doel, je bestemming komt.

Hou je focus.

Blijf op de rails, hou je focus op je bestemming. En je hoeft echt niet en kunt niet alles in één keer te veranderen. Maar maak wel kleine stapjes naar jouw doel. En vergeet vooral niet om te genieten van jouw reis naar jouw bestemming.