En dan ben je zomaar 49 jaar en hoor je eigenlijk bij de vijftig plussers. Iets wat nog kort geleden zover weg leek, 50 de ver van mijn bedshow. Waar blijft de tijd? Ik herinner mij nog een versje uit mijn Poesie album en dat ging ongeveer zo;

10 – dat zijn je kinderjaren, 20 – ga je aan het sparen, 30 – ben je al getrouwd, 40 – ben je daarvoor al te oud ( slaat natuurlijk nergens op maar nou komt ie…. 50 – gaat alles zakken (whoeaa) 60 – krijg je ongemakken, 70 – daalt je leven af, 80 – kom je dichter bij je graf, 90 – is al een heel leven, 100 – wordt je door God gegeven…..Amen!

Eigenlijk is 50 de omslag in dit versje, het verval treedt in, je hebt de beste helft al gehad. Waarschijnlijk zit je vastgeroest in je baan en of relatie, denk je misschien wel; nog 17 jaar dan kan ik het rustiger aan gaan doen. En laten we eerlijk zijn er wordt zo ie zo al tien jaar niet meer naar je gefloten, en dan bedoel ik door leuke, aantrekkelijke mannen. En je benen worden opeens zomaar weer dunner maar je taille kan er zomaar eens voor zorgen dat je zonder reddingsboei heel lang in het water kan blijven drijven.

Voor je er erg in hebt ga je op Lambik lijken – die van de bekende strip Suske en Wiske – Lambik is niet die gespierde man maar die man met die dikke buik en die dunne beentjes. Tegenwoordig wordt je als je een beetje geluk hebt al snel 80! Dus dat zou betekenen nog 30 jaar aftakelen en vervolgens……

Dat gaat dus mooi niet gebeuren, Hell No! Dat zakken, oké dat is wel een ding als je vijftig wordt maar gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel 50’ers – die ondanks dat alles wat gaat zakken – toch een heel leuk gezond en gelukkig leven leiden. Ik hoop dat jij er ook één van bent, net als mij!

Liefs,

Bouwina X

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)