Wat is nou eigenlijk een yoga lifestyle?

Voor mij is het een leefstijl die op een eenvoudige manier kan zorgen voor meer balans en rust in je dagelijks leven. Moet je dan meteen je hele leefstijl omgooien? Nee, natuurlijk hoeft dat niet! Voor alles geldt, verander met kleine stapjes, dat hou je namelijk makkelijker vol.

Je zou bijvoorbeeld eens kunnen beginnen met yoga oefeningen (blogpost; yoga voor iedereen) en dat kun je in principe gewoon thuis doen. Je kunt natuurlijk ook eens een proefles nemen bij een yoga studio bij jou in de buurt. Meestal weet je na ongeveer drie lessen wel of je het leuk vind en of yoga iets voor jou is. Voordat je een yoga les gaat volgen is het wel handig om eerst wat informatie in te winnen over de verschillende yoga stijlen die er zijn. Yoga kan je echt helpen bij het creëren van meer rust en balans in je dagelijks leven. Het is zeker de moeite waard om eens te gaan proberen.

Een andere stap is om eens naar je huidige voeding- en leefstijl te kijken.
Probeer eens iets kleins te veranderen. Er is vast iets in je huidige eetpatroon waar je zelf al van weet, dat moet eigenlijk anders. Zo zou je bijvoorbeeld eens wat vaker bewuster en gezonder kunnen gaan eten. Maak eens iets klaar zonder pakjes en zakjes of eet eens wat vaker geen vlees. Hier geldt natuurlijk ook, doe-het-zelf in kleine stapjes. Gooi niet ineens je hele eetpatroon om want dat ga je echt niet volhouden!

Ga ook eens bij jezelf na waar je gelukkig van wordt. Wat zorgt voor ontspanning in jou leven? Neem je af en toe weleens een momentje voor jezelf?

Wat ik ook belangrijk vind is dat we weer meer respect gaan hebben voor elkaar. In onze hectische maatschappij verliezen we steeds meer interesse in elkaar. Veel mensen zijn altijd gehaast en maken weinig tijd voor elkaar, we hebben vaak al snel een oordeel over iemand anders terwijl we helemaal niks weten van diegene zijn achtergrond of persoonlijke situatie. Als we wat meer respect en tijd voor elkaar zouden hebben dan zou de wereld zoveel mooier zijn. Allemaal voorbeelden van kleine veranderingen die meer balans en rust of juist extra energie geven in je dagelijks leven. Het uiteindelijk doel van een yoga lifestyle is dat je jezelf gelukkig voelt.

Wat zou jij op dit moment kunnen of willen veranderen waardoor jij meer rust en balans in je dagelijks leven zou krijgen?

Please follow and like us:

Enjoy this blog? Please spread the word :)