Selecteer een pagina

Ik val meteen maar met de deur in huis. Mannen zijn gelukkiger dan vrouwen!. Oké, mannen verdienen gemiddeld nog altijd 9% meer dan vrouwen in dezelfde functie. Logisch dat mannen gelukkiger zijn zul je nu denken. Maar, nu komt het dames….oudere mannen die niet meer deelnemen aan het arbeidsproces zijn ook gelukkiger dan hun vrouwelijke leeftijdsgenoten!

Zou het komen dat mannen gelukkiger zijn omdat het heel normaal is dat oom Henk van 60 met zijn nieuwe net-zo-oud-als-zijn-dochter vriendin komt aanzetten op een familiefeestje. Maar dat diezelfde oom Henk zich wel verslikt in een jong blokje kaas als zijn neefje net-zo-oud-als-zijn-dochter komt aanzetten met zijn nieuwe cougar. Ik kan nog veel meer redenen gaan opsommen waarom mannen gelukkiger zijn dan vrouwen, ik vind het veel leuker om je te vertellen hoe jij als vrouw ook gelukkig kunt zijn.

De geheimen van een gelukkige vrouw!

  1. Richt je vooral op de dingen die goed gaan. Vrouwen die zich vooral richten op de dingen die goed gaan in hun leven voelen zich gelukkiger dan vrouwen die hun aandacht teveel richten op de dingen die er fout gaan in hun leven.
  2. Stop met vergelijken. Gelukkige vrouwen trekken zich niks aan van wat anderen van hun denken, dus ook niet van oom Henk 😉 Er is immers altijd wel iets of iemand die mooier of beter is.
  3. Doe dingen op jouw manier. Gelukkige vrouwen trekken zich niks aan van wat anderen van hun denken, zij gaan vol vertrouwen door het leven en laten anderen hierbij in hun waarde.
  4. Zet jezelf op de eerste plaats. Egoïstisch? Nee, vrouwen die zichzelf op de eerste plaats zetten voelen zich gelukkiger, hierdoor kunnen zij anderen ook weer gelukkiger maken.
  5. Geld maakt niet persé gelukkig. Gelukkige vrouwen vinden geld gemakkelijk maar het maakt ze niet persé gelukkig, gelukkige vrouwen verbinden geld en materiële zaken niet met geluk.
  6. Geven maakt gelukkiger dan alleen maar ontvangen. Gelukkige vrouwen halen meer vreugde uit geven dan uit ontvangen.
  7. Wees dankbaar en tevreden. Vrouwen die dankbaar zijn, ook voor de kleine dingen, zijn gelukkiger en vaker tevreden.
  8. Goede relatie met vrienden en familie. Gelukkige vrouwen vinden dat goede relaties ook bijdragen aan hun geluk.

Nu je weet wat je misschien nog te doen staat nog even het volgende, veel vrouwen vergeten goed voor zichzelf te zorgen en laat dat nou net een prioriteit zijn voor jouw eigen geluk! Positief denken is ook een onderdeel van een gelukkig leven en last but not least……Actie! Vergeet niet om ook actie te ondernemen, jij bent degene die zelf de eerste stap moet zetten naar een gelukkiger leven!

Go for it girl!