Geen categorie

Adem in adem uit

 

Adem in en adem uit, het lijkt zo makkelijk maar wat zijn er veel mensen die helemaal niet goed ademen. Zeg eens eerlijk hoe vaak sta jij stil bij je eigen ademhaling? Ik stond eerlijk gezegd ook nooit stil bij mijn ademhaling tot het moment dat ik vage klachten kreeg. Van pijn in de borststreek tot hoest aanvallen en weet ik allemaal wel niet wat. Toen ik mijn eerste yoga les ging volgen, vond ik het eerst helemaal niks maar toen ik zelf en trouwens ook de mensen om mij heen zagen wat het voor mij deed, was ik om. Dit kon voor mij weleens heel goed zijn ging er door mijn hoofd. En dat het goed voor mij was viel ook steeds meer mensen in mijn omgeving op.

Ik kwam erachter dat je adem jou verteld hoe het met je gaat, er ging een wereld voor mij open. Zo’n mooie simpele tool, binnen ieders handbereik, overal en altijd, op elke plek, daar moest ik meer mensen van op de hoogte gaan brengen. Waarom wist ik dit niet eerder? Waarom wordt er nog steeds zo weinig aandacht aan besteed, ook in de reguliere zorg.

Ik ging mijn enthousiasme overbrengen op anderen en tijdens mijn yogalessen gaf ik heel veel aandacht aan de adem. Nu ik geen yogalessen meer geef breng ik nog steeds graag met veel enthousiasme mensen de kracht van hun eigen ademhaling bij. Ik doe dit op een nuchtere manier, absoluut niet zweverig.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Hier kun je een simpele oefening luisteren die jou gaat helpen om je bewuster te laten worden van de kracht van je eigen ademhaling. Succes met de oefening, ik hoor graag van je of je er wat aan hebt.

Liefs,

Bo

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *